Laat je inspireren

Zelf het terras ontwerpen

Tuintegels voor een  spannend contrast
Gebruik grotere tegels om in een kleinere tuin een ruimtelijk effect te krijgen. Door te kiezen voor een wildverband creëer je contrast in je tuin. Een terras met grote vierkante tegels omringt door een rand met kleiner formaat stenen geeft een bijzonder mooi contrast in jouw tuin. Contrast kan zich ook bevinden in materialen, kleur en textuur. Zo kun je een combinatie maken met GeoSteen® sierbestrating, keramiek of klinkers. Door contrast wordt jouw tuin levendiger en krijgt zo meer uitstraling. Meer weten? Klik hier om de ideale terrastegel uit te zoeken.

Locatie van het terras
Vaak wordt een terras direct tegen de woning gelegd. Je hebt dan direct toegang vanuit de woning, maar het uitzicht vanuit de woning wordt hierdoor deels belemmerd. Het terras verder weg leggen heeft als belangrijk voordeel dat het uitzicht vanuit de woning aantrekkelijker wordt. Het is dus om meerdere redenen interessant om een apart terras te creëren. Speel eens met dit idee.

Voorbeelden in onze showroom
Doe inspiratie op in onze mooie Showroom. Een grote of kleine tuin; wij hebben de beste voorbeelden en ideeën voor uw tuin. Laat je goed informeren over de diverse materiaalsoorten.

Nico Meeuwenoord
Nico Meeuwenoord

Tips voor een levende tuin

Beplanting
Kijk welke planten geschikt zijn in je tuin, klei veen of zand grond, maar ook welke soort beplanting. Wil je een tuin met veel uitbundig bloeiende planten? Houd er dan rekening mee dat deze gemiddeld zes uur zon per dag nodig hebben.

Hoogteverschillen
Probeer hoogteverschillen toe te passen in je tuin. Je zorgt voor spanning in de tuin door hogere elementen op de voorgrond te plaatsen in combinatie met lagere elementen. Je kunt bijvoorbeeld bomen of een pergola op de voorgrond plaatsen. Houd er ook rekening mee dat elementen meerdere functies kunnen vervullen. Een pergola kan bijvoorbeeld voor schaduw zorgen, maar biedt ook beschutting en privacy.

6 beste stappen bij het kiezen van tuinbestrating

Je wilt niet teveel betalen, maar ook geen concessies doen aan de kwaliteit. Zoveel soorten, zoveel keuze.. Waar moet je beginnen als je jouw tuin opnieuw wilt gaan bestraten? Een moeilijke opgave! Hier vind je een aantal tips bij het kiezen van de juiste soort bestrating.

Er zijn verschillende redenen die je aan het denken zetten over nieuwe bestrating. Een nieuwe woning, een renovatie van jouw tuin, of gewoon die ene opmerking van een bekende als hij of zij jouw tuin voor het eerst ziet. En dan begin je met googelen. Maar waar moet je nou op letten, en hoeveel gaat het allemaal wel niet kosten?

 1. Kijk naar de gebruikers

Het is jouw tuin, dus de bestrating moet perfect op de bewoners afgestemd zijn. Heeft jouw partner specifieke wensen, of heb je kinderen met specifieke tuinwensen? Probeer dit eerst eens goed in beeld te brengen.

 1. Kijk naar je leefwijze

Ben jij / zijn jullie echte buitenmensen, óf zitten jullie liever binnen. Barbecue je liever op je eigen terras, of ga je liever naar een terrasje toe? Zomaar een aantal vragen die invloed hebben op het gebruik van je bestrating, én dus ook op het type bestrating dat het beste bij je past. Ook hier geldt voor; probeer dit goed in kaart te brengen.

 1. Ontwerp; wat past bij jouw huis en tuin?

Het is natuurlijk belangrijk dat jouw nieuwe siertegels of betonbestrating, goed bij jouw tuin én huis passen. Hierbij kun je rekening houden met een aantal vuistregels voor het kiezen van de juiste steen:

 • Hoe meer voegen, hoe meer kans op onkruid en vuil.
 • Elke tegel/steen wordt groen, de behandeling bepaalt hoe goed een steen weer schoon te krijgen is.
 • Rechthoekige formaten kunnen helpen om een kleine of smalle tuin optisch dieper of groter te maken.
 • Zwarte tegels worden sneller warm dan andere kleuren.
 • Een effen tegel zie je sneller vuil op, dan op een gemêleerde tegel.

 

 1. Breng de oppervlakte in beeld

Meet de lengte en breedte op om het aantal vierkante meters (m2) van het te bestraten oppervlak te meten. Verdeel de tuin in rechte vlakken, en tel daarna de vlakken bij elkaar op. Nu ben je klaar voor het kiezen van tegels!

 1. Start de zoektocht

Kijk goed rond in de categorie sierbestrating op de website. Hier kun je een keuze maken uit verschillende types bestrating, én kun je direct filteren op de producteigenschappen van de tegel. Maak een wensenlijst. Laat je niet leiden door de prijs, maar kies wat je mooi vindt.

 1. Budget bepalen

Als je meerdere producten bekeken hebt en daarnaast de producteigenschappen vergleken hebt kun je een keuze maken gebaseerd op kosten en duurzaamheid, wij willen je hier graag mee helpen.

Nico Meeuwenoord
Nico Meeuwenoord
Nico Meeuwenoord