Kleur
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Maat
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Natuursteen Bestrating

Natuursteen Bestrating

Natuursteen

Hoewel de populariteit van natuursteen de afgelopen jaren wat afneemt, blijft het nog steeds één van de mooiste soorten bestrating.

De warme sferen en schitterende nuanceringen kunnen in beton niet negebootst worden.
Nico Meeuwenoord Steengoed bv  heeft een bescheiden assortiment samengesteld van veelgebruikte soorten natuursteen. Dit is veelal leverbaar in verschillende bewerkingen en afmetingen.
Maar ook de afwerking van uw border of vijver kan met natuursteen vijverranden gedaan worden. Het terras van natuursteen tegels kan met gelijksoortige opsluitbanden afgezet worden.  
Natuursteen bestrating dient gestraat te worden op een gestabiliseerd zandbed. Dit dient om het 'wippen' van de tegels tegen te gaan maar het terras zal hierdoor ook egaal verzakken in de gebieden met een zachte grondslag. Leg de tegels met een voeg om eventuele kleine maatverschillen tegen te gaan. Voeg deze af met een voegmortel om onkruid en mieren tegen te gaan.


Veel gebruikte soorten natuursteen zijn het bekende chinese hardsteen. Dit wordt ook wel Bluestone of China Blue genoemd. Daarnaast zijn er naast de harde soorten Graniet (Padang Dark) en Basalt, ook de Mongoolse leisteen (Mongolian Slate) en het Braziliaanse Mustang leisteen. Elk met zijn eigenschappen, kenmerken en afwerkingen.