Big Bag's

Big Bag's

Hoe weet u nu welk soort grind u het best kunt kiezen? Wanneer het om siergrind gaat, tuingrind dus, kunt u natuurlijk uit alle soorten kiezen. Wanneer het gaat om siergrind voor een tuinpad is het belangrijk dat het comfortabel loopt. Soorten die hier zeer geschikt voor zijn, zijn o.a. Flat Pebbles en Canadian Slate. Dit vanwege de platte vorm. Ook is uiteraard Dolomiet heel geschikt als halfverharding op paden.

Wanneer het gaat om een parkeerplaats of oprit van siergrind, dient het siergrind een hoge drukvastheid te hebben en het moet slijtvast zijn. Geschikt grindsoorten: Basalt split, Schots graniet split en kalksteen zoals Ardenner split en Yellow Sun split. Maar ook kwarts, zoals Taunus kwarts kan prima.

Wat betreft dakgrind is het vooral belangrijk dat de steentjes rond zijn. Scherpe steentjes kunnen uw dak beschadigen. Mocht u een bepaalde grindsoort op het oog hebben maar twijfelt u of deze soort geschikt is voor de door u beoogde toepassing, neem dan gerust contact met ons op. We adviseren u graag.

53 artikelen